Počela proizvodnja u Krivaji: Veliki dan za Zavidoviće

Bez autora
Oct 20 2011

Jučer je bio veliki dan za Zavidoviće. U Industrijskom preduzeću Krivaja počela je proizvodnja u nekoliko dobitnih centara, a do kraja sedmice na svojim radnim mjestima trebalo bi biti 513 radnika. Skoro 2.300 kubnih metara sirovine garant je za početak rada spomenutih segmenata Krivaje zahvaljujući Šumskom privrednom društvu Zeničko-dobojskog kantona, koje je ušlo u projekt pokretanja proizvodnje. Direktor Krivaje Suad Džindo optimističan je, ali i svjestan brojnih problema, koji će se morati riješiti. Prema njihovom planu, do kraja godine, ukoliko se održi ova dinamika rada, mogli bi se vratiti na radna mjesta više od 800 radnika. Još je mnogo problema koji vise nad glavom preduzeću, ali i radnika. Od izuzetnog značaja je činjenica da je Vlada Federacije BiH učinila zaista ogromne napore da pomogne Krivaji. To je vjetar u leđa bez kojeg ne bi mogli.

Počela proizvodnja u Krivaji: Veliki dan za ZavidovićeJučer je bio veliki dan za Zavidoviće. U Industrijskom preduzeću Krivaja počela je proizvodnja u nekoliko dobitnih centara, a do kraja sedmice na svojim radnim mjestima trebalo bi biti 513 radnika.

Skoro 2.300 kubnih metara sirovine garant je za početak rada spomenutih segmenata Krivaje zahvaljujući Šumskom privrednom društvu Zeničko-dobojskog kantona, koje je ušlo u projekt pokretanja proizvodnje.

Direktor Krivaje Suad Džindo optimističan je, ali i svjestan brojnih problema, koji će se morati riješiti. 

- Prema našem planu, do kraja godine, ukoliko se održi ova dinamika rada, mogli bismo vratiti na radna mjesta više od 800 radnika. Još je mnogo problema koji vise nad glavom preduzeću, ali i radnika. Od izuzetnog značaja je činjenica da je Vlada Federacije BiH učinila zaista ogromne napore da pomogne Krivaji. To je vjetar u leđa bez kojeg ne bismo mogli - kazao je Džindo.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Džindo nam je kazao da s respektom gleda na grupu od desetak predstavnika radnika, koji su svojim ličnim naporima i voljom doprinijeli  pokretanju proizvodnje u preduzeću.

Potrebna garancija

Za Krivaju, bez sumnje, slijede teški dani borbe za opstanak, povratka povjerenja dugogodišnjih kupaca i potrage za novim otkupljivačima Krivajinih proizvoda.

Inozemni kupci, kako saznajemo, dolaze u preduzeće i traže garancije za daljnju saradnju. Jedna takva delegacija njemačkih biznismena posjetila je jučer Općinu i Krivaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik